Volg ons op Facebook

Bij het hoofdgebouw ligt een groot stuk land. In 2010 is, tegelijk met het kanshuis, de boerderij gestart. Er worden bananen, papaja’s, citroenen, mango’s en een variëteit aan groenten zoals tomaten, aubergines, uien, pepers en okra verbouwd. Maar er zijn ook koeien, kippen en konijnen te vinden op dit gemengde bedrijf.
De boerderij is opgezet vanwege een groot aantal voordelen.
De kinderen leren hier, onder de bezielende begeleiding van de Keniaanse farmer, hoe ze gewassen moeten verbouwen en met vee moeten omgaan. Deze kennis is van essentieel belang in Kenia. In de toekomst kunnen de kinderen altijd terugvallen op de landbouwkennis die ze tijdens hun kinderjaren opgedaan hebben.
Op de boerderij worden vele producten verbouwd die in eerste instantie bestemd zijn voor eigen consumptie. De kinderen eten hun eigen gekweekte groenten en fruit.
Voor het Upendo Children’s Home betekent de boerderij een extra bron van inkomsten. Omdat overschot te gelde wordt gemaakt, leidt dit tot meer geldmiddelen. Bovendien kunnen ook de gefokte dieren verkocht worden, evenals de bijproducten die deze dieren leveren.Zo draagt de boerderij bij aan zelfstandigheid en duurzaamheid van het project.

  • De kinderen verdienen het!

    De kinderen verdienen het!
  • Ideeënbus

    Ideeënbus
  • Uitgelichte Partner

  • Volg ons op Facebook