Volg ons op Facebook

 • Marieke ClotscherVoorzitter

 • HansJan AdriaensPenningmeester & Secretaris

 • Peter HoogvlietBestuurslid

Marieke Clotscher, voorzitter

In 2005 maakte ik een Safari reis naar Kenia. Met een klein reisgezelschap legden we bijna 3000 kilometer af in dit prachtige land. Helaas maakten we ook kennis met de keerzijde van de medaille: armoede, vuile steden, bedelende kinderen en honger. Die beelden kon ik na thuiskomst niet meer loslaten. Ik had het gevoel dat er hoe dan ook iets gedaan moest worden, met name voor de kwetsbaarste kinderen in Kenia. Er is een enorme behoefte aan goede projecten met een heldere strategie die in nauw overleg met de Keniaanse omgeving worden opgezet.

Gelukkig vond ik in Nederland enthousiaste vrienden bereid mijn plan te ondersteunen. Dus heb ik achtereenvolgens Stichting Daraja for Children en de Keniaanse NGO kunnen oprichten.

Ik ben heel blij om aan mijn Upendo-droom te mogen werken. Ook al moet je soms veel geduld hebben en is het buffelen geblazen, de kinderen zijn het meer dan waard!

HansJan Adriaens, penningmeester/secretaris

Ik ben secretaris/penningmeester binnen het bestuur. Daarnaast richt ik mij op het werven van fondsen.
In mijn werkzame leven ben ik actief geweest in de It-sector en ik heb diverse management-/commerciële functies vervuld. Actief geweest in diverse bestuursfuncties van verenigingen en stichtingen.

Toen het Upendo-project op mijn pad kwam, paste dit initiatief zeer goed bij mijn wens om me in te zetten voor kinderen in de derde wereld. Zij ontberen vaak de meest essentiële basis voor een veilig, gezond en liefdevol leven.

De beste manier om hierin te voorzien is via dit vrijwilligersproject waarin de resultaten concreet en zichtbaar zijn. We willen deze kinderen liefde, goede verzorging en opleiding bieden zodat zij opgroeien tot volwaardige burgers van Kenia.

Ik hoop dat ik anderen kan/zal inspireren om van dit project een succes te maken.

Peter Hoogvliet, bestuurslid

Ik ben in dienst van het bestuur sinds april 2015. Ik heb een drukke baan in de vastgoedwereld. Ik ben regelmatig in Afrika geweest, vorig jaar nog in Tanzania. Ik wil graag mijn bescheiden bijdrage leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden daar. Ik vind het geweldig wat Upendo voor de weeskinderen in Kenia heeft bereikt: mooie gebouwen met een doordacht concept. Deze aanpak en de nauwe band met de lokale organisatie in Kenia spreken mij zeer aan. Ik wil mij breed inzetten in het bestuur, zowel op bedrijfsmatig vlak als m.b.t. fondsenwerving, publiciteit als meedenken over de ontwikkelingsrichting van de stichting.

 • De kinderen verdienen het!

  De kinderen verdienen het!
 • Ideeënbus

  Ideeënbus
 • Uitgelichte Partner

 • Volg ons op Facebook