Thuiskomen in een veilige en vertrouwde omgeving is voor ons heel normaal, maar voor veel Keniaanse kinderen helaas niet. Upendo Projects Kenya wil voor weeskinderen van het Keniaanse platteland een springplank naar de toekomst bieden door hen een liefdevol en veilig thuis te geven en te zorgen dat zij goed onderwijs krijgen. In 2010 is ons project begonnen met de bouw van een “Kanshuis” voor de meest kwetsbare kinderen; kinderen die niemand meer hadden om voor hen te zorgen en waarvan de toekomst hen weinig kansen bood. Upendo Childrens home biedt een veilige plek voor deze kinderen om te herstellen en om zich te ontwikkelen tot een persoon met een kansrijke toekomst. Het kanshuis wordt gerund door een professionele Keniaanse staf die dagelijks zorgt voor een warme opvang voor de kinderen en het dagelijkse reilen en zeilen in het huis.

Verder is in 2013 op het terrein van het kanshuis de Upendo Academy Nursery School geopend voor peuter- en kleuteronderwijs. Het schooltje biedt voor de kleintjes uit het huis én voor arme kindjes uit de omgeving goed voorschoolse educatie. In Kenia is het volgen van dit onderwijs een vereiste om naar de basisschool te mogen, een essentiële basis dus! Op het terrein is ook een kleine boerderij waar eten voor eigen consumptie wordt gekweekt en waar de kinderen leren over het verbouwen van gewassen en hoe ze met het vee om moeten gaan.  

In lijn met het beleid van de Keniaanse overheid helpt Upendo Projects Kenia de kinderen te re-integreren met (soms verre) familieleden om een band op te bouwen en om uiteindelijk weer deel uit te gaan maken van het familieleven in hun gemeenschap. Zo verblijven de kinderen tijdens schoolvakanties bij hun familieleden die bereid zijn om voor hen te zorgen. Indien een kind naar de middelbare school gaat gaan zij intern; zij verlaten daarmee ook het huis. Upendo Projects blijft zorgdragen voor het onderwijs van deze kinderen.

De kinderen zijn het waard! Vindt u dit een mooi project en wilt u hieraan meehelpen? Klik op deze link voor meer informatie hoe u kunt helpen!

Contactgegevens

Secretariaat Stichting
Daraja for Children
Vlaskamp 86
2592 AC Den Haag

+31 (0)7 032 469 54

hansjanadriaens@hotmail.com